Kamis, 30 Januari 2014

manfaat daun sirih untuk membersihkan daerah kewanitaan

manfaat daun sirih untuk membersihkan daerah kewanitaan Rak je sada priznata kao jedna od smrtonosnih bolesti u cijelom svijetu . U stvari , drugi vodeći uzrok smrti nakon srčanih bolesti je bolest raka grlića materice .

U Indoneziji , rak grlića materice je izvijestio da je 20-24 novih slučajeva svaki dan . Rak grlića maternice ili rak grlića maternice je maligni tumor koji raste u vratu ( cervikalna ) .

Raka Očekivano trajanje života je otkriti i liječiti u fazi jedan je 70-75 posto , u fazi dva je 60 posto , u fazi tri live 25 posto , au četvrtoj fazi pacijenata očekuje se da će preživjeti još teže .

Liječenje raka je podijeljen u tri načina da radioterapija , operacije i kemoterapije . Nuspojave liječenja raka su varirale , u rasponu od gubitka kose , vrtoglavica , mučnina , smanjena sposobnost odbrane organizma na smrt .

Razni nuspojave liječenja raka proboja način da se ohrabri tretman sa visokom učinkovitosti i minimalne nuspojave . Jedan od njegovih napora da se razviju biljne lijekove od biljaka koje sadrže jedinjenja anti - raka .

Pa , jedna od biljaka koje ima potencijal kao antitumorski je crvena betel ( Piper crocatum ) . Iz istraživanja Abrams ( 2009) , poznato je da je etanol ekstrakt crvene betel lišća može inhibirati proliferaciju raka dojke ćelija ( T47D ) .

Polazeći od tamo, Dhian Grace Holy Purnama i kolege iz Odjela za biokemiju , fakultet Matematika i prirodne nauke , Bogor Agricultural University ( IPB - MIPA ) pokušao testirati spoj u crvenom betel protiv raka grlića materice ćelije ( HeLa ) .

" Pokušali smo da uporede flavonoida jedinjenja ( jedinjenja vjeruje da inhibira rast stanica raka ) stvara iz ekstrakta vode i etanola ekstrakt crvene betel ostavlja 30 posto da inhibira rast ćelija raka grlića materice ", rekao je vodeći istraživač , Dhian , u pisanoj izjavi za Okezone Srijeda ( 2013/12/18 ) .

Istraživanje je obuhvatilo u program studentskog stvaralaštva ( PKM ) je 30 posto etanola ekstraktima crvene sa prinosom betel lišća i ukupno flavonoida nivoa veća od vodenog ekstrakta crvene betel lišća . To je zato što etanola je u stanju privući više bioactivity spojeva koji se nalaze u crvenom betel list.

Međutim , broj predvidio molekularne težine kao flavonoidi u ekstraktima više vode nego etanol ekstrakta 30 posto . Antitumorski aktivnost ima najveći inhibicije naći u 30 posto etanola ekstrakt .

" Zaključujemo da je najbolji ekstrakti koji mogu inhibirati rast ćelija raka je 30 posto etanola ekstrakt crvene betel lišća Međutim i dalje treba da se uradi kako bi dobili daljnje pročišćavanje čiste jedinjenja koja funkcioniraju kao antitumorski crveni betel list . ", Dodao je on .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar