Sabtu, 19 April 2014

benefits of green tea in hair products

benefits of green tea in hair products Има различни ползи от зелен чай за коса , ако знаете как да се възползват от зелен чай. Зеленият чай съдържа много вещества , които са полезни за нашето тяло , включително косата ни . Можете да имате здрава коса и да се предотврати загуба на коса чрез консумирането на зелен чай редовно. Има много проучвания, които показват , че зеленият чай има голямо влияние за вашата коса. Резултатите от изследванията са били добре известни на обществото , което все повече хора се интересуват от използване на зелен чай. По-долу са някои от ползите от зелен чай за коса.

Стимулира растежа на косата
Един от най-популярните ползите от зелен чай за коса е да се стимулира растежа на косата. Зеленият чай съдържа EGCG ( епигалокатехин галат ) , т.е. мощен антиоксидант, който има различни ползи за вашето тяло , включително мерки за предотвратяване на косопад и косата стимулиране на растежа. Едно проучване в е проведено в Япония, за да намери доказателства , че EGCG е в състояние да стимулира растежа на косата. Резултатът е космените фоликули , лекувани с ECGC показват удължаване и растеж в сравнение с контролните култури . Тинктурата от зелен чай , съдържащ 10 процента от EGCG е доказано, че са ефективни в стимулирането на растежа на косата. Зеленият чай тинктура е достъпно в различни магазини за здравословни храни или онлайн магазини.

Soothe пърхот и псориазис
Други ползи от зелен чай за коса можете да получите са успокояващи пърхот и псориазис . Можете да използвате шампоан , съдържаща зелен чай при измиване на косата. В противен случай , можете да използвате зелен чай, за да изплакнете косата си, след като сте измили косата си с помощта на шампоан. Приложението за зелен чай ще ви помогне да се намали дразненето на скалпа . При избора на шампоан , съдържащ зелен чай , вие по-добре проверете внимателно етикета. Виж за един шампоан , където зеленият чай е написано на върха на списъка на съставките . Вие също трябва да изберете този, който не съдържа вредни химикали като парабени или натриев лаурил сулфат. Тези вещества са отговорни за дразнене на скалпа .

Укрепване на косата
Можете да се насладите и на други ползи от зелен чай за коса , като например засилване на вашата коса. Зеленият чай съдържа пантенол , витамин С и витамин Е. Тези вещества обикновено се използват като съставки в балсам за коса . Пантенол , който е провитамин е ефективен при укрепване или омекотяване на косата , както и предотвратяване на косата от разцепени крайща . Витамин E е ефективно възстановява повредени или суха коса . Междувременно , витамин C е ефективна за защита на косата от UV радиация. Следователно, вие винаги трябва да изберете продукт за коса , съдържащ екстракт от зелен чай или EGCG .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar